Založ si blog

Kto mieša karty, a kto ich rozdáva

Nestačím sa čudovať, ako dokázala západná propagandistická mašinéria zblbnúť národ. Rozmýšľanie ľudí je nepochopiteľné, neľudské, a čudné. Dvojaký meter sa stal tak prirodzený, ako to, že dýchame vzduch.

Pozrime sa trocha do budúcnosti, na míľniky, ktoré si mnohí pamätajú.

Rok 1988-89. Nežná revolúcia. Prebehlo vyšetrovanie udalostí „sametovej revolúcie“, poznáte však jej výsledky? Eufória z víťazstva zahmlila mysle ľudí a na skúmanie čo sa stalo, nezostal čas. Pre mňa je otázkou, či nazvať túto udalosť víťazstvom je správne. Rozpredaj a likvidácia hospodárstva Československa a neskôr Slovenska akosi tiež zostalo bez väčšej odozvy. Hmla v hlavách bola veľká, pre značnú časť národa trvalá.

1990-91 – vojna v Perzskom zálive. Bola tak dávno, a bola pre nás tak nepodstatná, že si už ani nepamätáme, prečo vlastne bola. Vojna v Perzskom zálive bola pre krajiny tretieho sveta v oblasti ekonomicky katastrofálnou udalosťou. Ale „niekto“ získal, a nie málo.

1991-01 – Juhoslávia. „Niekto“ sa pričinil, aby postavil proti sebe dve národnosti, a bola z toho vojna. Asi prvá vojna, ktorá bežala online. Žrali sme najčerstvejšie informácie z diania. Nikto z nás si asi neuvedomil, ako nás šikovne vmanipulovali do myslenia, ktoré bolo neľudské. Vznikol pojem „humanitárne bombardovanie“ – zvrhlosť bohatých, ktorí z vojny mali osoh. Dúfam že za to nejaká Albrightová horí v pekle. Vojna bola ďaleko, bytostne sa nás veľmi nedotýkala, a nikto z nás neskúmal jej pozadie. Až keď som si pozrel zakázaný dokument Českej televízie „Uloupené Kosovo“, som si začal uvedomovať, čo tu s nami stvárajú. Vymývanie mozgov v tom čase bežalo na plné obrátky.

V tom čase už bežali aj „projekty“ vtedajšej Slovenskej vládnej garnitúry, a zrodil sa spis Gorila. Rozpredanie strategických podnikov, prijatie úplatkov ľuďmi z vlády vo výške stoviek miliónov korún, vyvolalo v spoločnosti značné turbulencie. Čo je však podstatné – vinníci zostali nepotrestaní, a zlo páchajú naďalej. Prečo ani po 20 rokoch nie sú známi vinníci (alebo áno?) a nikto nie je potrestaný? Mnohých z nás by to zaujímalo. Ľudí uspokojilo, že niekoľko krát vyšli pred niekým dobre zorganizované tribúny naplnené bezvýznamnými osobnosťami a hercami.

2001 – pád dvojičiek. Začiatok vojny v Afganistane. Kto sa zaujímal o dianie dobre vedel, že americká ekonomika je opäť v problémoch. Veľa rôznych „odborníkov“ sa vyjadrilo, že to bol riadený odstrel. Mnohí potom umreli za záhadných okolností, často vyzerajúcich ako sebevraždy. Objavilo sa pomerne veľa otázok, ktoré nikto nevedel vysvetliť. Napríklad: kam sa podelo lietadlo, ktoré narazilo do Pentagonu? Kde sú jeho motory? Prečo toto lietadlo nezachytili kamery? Prečo padla budova WTC7, ktorá nebola zasiahnutá a viditeľne poškodená? Prečo tak urýchlene zlikvidovali ruiny WTC a zbytky odviezli do Číny? A prečo boli v prachu na uliciach nájdené zbytky termitu? A opäť nastala šikovná manipulácia mysle ľudí, a za vinníka bol označený Usáma bin Muhammad bin ’Awad bin Ládin, vodca organizácie al-Ká’ida, sunnitskej islamskej teroristickej siete, ktorá mala stáť za viacerými útokmi na civilné a vojenské ciele po celom svete. Človek, s ktorého otcom obchodoval George Bush. Samozrejme, priahnúc po informáciách, online prenos z jeho likvidácie sme pozerali doma vo svojich obývačkách! Je podľa Vás reálne, že človek s takouto mocou riadiaci medzinárodnú teroristickú organizáciu, bol nakoniec chytený v nejakom zapadákove, v pivnici hlinenej chatrče? O čom však mnoho ľudí poskytlo svedectvo je, že sa Afganistan pod kontrolou spojeneckých vojsk stal najväčším producentom ópia na svete. A kto zobchodoval toto ópium, si už môžete domyslieť.

2003 – Irak. Výsledok – odstránenie Saddáma Husajna, ktorý bol v roku 2006 popravený. Bola to podľa médií americko-britská operácia nazvaná Iracká sloboda vojna v Iraku proti režimu irackého prezidenta Saddáma Husajna.

2011 – konflikt v Líbyi. A začiatok organizovanej migrácie! 42 rokov trvajúcu „diktatúru“ plukovníka Muammara al-Kaddáfího ukončila občianska vojna. Samozrejme s aktívnou podporou určitých svetových mocností. Samozrejme Kaddáfí bol zabitý. Dnes, s odstupom času, by sa väčšina Líbyjčanov rada vrátila do čias vlády Kaddáfího. Veď žiť v úplne rozvrátenej krajine nie je ľahké.

Ďalšie míľniky: 2014 (alebo 2011) Sýria, 2014 Jemen, 2013-2014 Majdan Kyjev, …. a nespočetný počet iných.

Čo majú tieto udalosti spoločné? Tri písmená, USA. V týchto konfliktoch sa vždy angažovalo USA, často pod vlajkou NATO. A majú spoločné ešte jedno – konali svojvoľne, bez akéhokoľvek mandátu. Samozrejme, skrývajúc sa za propagandu pomoci utláčanému národu, ochrany demokracie, a iných populistických vyhlásení, ktorými ospravedlňovali svoju nelegálnu činnosť. Každá z týchto udalostí však znamenala jedno: oddialenia ekonomického krachu USA. Dnes vidíme ale trocha viac, všetko sa dialo ruka v ruke s Britmi. Takzvaná anglosaská aliancia.

Veľká Británia. Čierny Peter Europy, čierny Peter Európskej únie. Štát, ktorý vždy a na všetkom zarobil. Štát, ktorý kolonizoval stovky rokov krajiny na celej Zemi, a bohatol na úkor iných národov. Bohatol aj na úkor chudobných, ktorí umierali. A dnes jej tajné služby majú aktivity všade, kde je nejaký konflikt, podobne ako tajné služby USA.

Neveríte mojím slovám? Robíte dobre, neverte mne, neverte televíznym novinám, neverte nikomu. Hľadajte, skúmajte. A raz, možno raz uvidíte to, ako skutočne funguje tento svet.

Sme na ceste do pekla?

06.04.2024

Nie, nie sme! Ja si myslím, že nie sme na ceste do pekla. Vidím to tak, že Európsku úniu donútilo USA a Anglicko prejsť otvorenou bránou do pekla. Teda my v tom pekle už sme. Brusel, ktorý v tom aktívne asistoval za účasti mnohých národných politikov sa však teší a presviedčajú nás o tom, ako je tu dobre, veď je príjemne teplo. Už cítiť zápach síry, a my už len [...]

Človek, čo si to spravil!

20.12.2023

V apríli 2020 som publikoval niekoľko myšlienok. S odstupom času, s blížiacim sa najväčším sviatkom, myšlienky sú stále aktuálne. Veľký Muhammad Ali povedal: „Boha nezaujíma nakoľko si bohatý. Zaujíma ho, koľkým ľuďom si nezištne pomohol.“ Spomalil som, takmer som zastavil. Zrazu premýšľam nad mnohými vecami, samozrejme aj nad zmyslom života, nad tým, čo tu [...]

Kto je vinný?

15.12.2023

Otázka, ktorá bude v januári často položená pri kontrole dokladov vodičov. Ako občan snažiaci sa dodržiavať zákony a predpisy, a hrdý držiteľ „ružového vodičáku“, navštívil som pred rokom oddelenie výroby dokladov ministerstva vnútra. Vedel som, že čochvíľa príde čas na výmenu môjho vodičského preukazu, vyrobeného v roku 1993. [...]

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:51

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

dartkn

Hľadanie pravdy je náročné. Ale oplatí sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 76297x
Priemerná čítanosť článkov: 3179x

Autor blogu

Kategórie