Založ si blog

Zdravý sedliacky rozum

Moji predkovia ma učili, používaj rozum. A ak je zle, vraveli, použi zdravý sedliacky rozum.

Tak som sa dnes ako „sedliak“ zamyslel nad opatrením, že od 9:00 do 11:00 hod. do obchodov smú vpúšťať len ľudí nad 65 rokov. Aj keď je obchod prázdny! Aj keď predavačka má len 25! Hľadám logiku tohoto opatrenia, pýtam sa predavačok, pýtam sa ľudí, ale logické vysvetlenie na toto opatrenie nikto nevie. Pripadá  mi to tak, že „odborníci“, ktorí takéto opatrenia vymýšľajú sú chudáci, ktorí týmto idú dokazovať svoju profesionalitu a odbornosť, ktorá im chýba. Opatrenie vysvetliť nevedia, ale veď oni sú „odborníci“ a keď to vymysleli, tak to tak musí byť! A nekompetentní poslanci z parlamentných lavíc, ktorým žiaľ chýba aj ten elementárny sedliacky zdravý rozum, to schvália. Postačuje im vysvetlenie „lebo odborníci povedali“. A takýchto opatrení máme dnes nespočetne veľa. Je to skutočne šialené, čo tu s nami robia.

Vyčíňanie boľševikov po vojne v 50-tych rokov popisoval môj dedo presne takto. „Robenie poriadkov“ po vojne sa zvrhlo a skončilo to tým, že ľudí deportovali do inej krajiny, alebo im jednoducho vzali ich majetky. Ani ľudia tej doby neverili, že také sa môže stať, že niekomu vezmú jeho majetok, ktorý sa dedil a zveľaďoval tvrdou prácou stovky rokov. A stalo sa! Krivdu tých čias nikdy nikto nenapraví.

To, čo sa deje dnes, akosi veľmi, ale veľmi pripomína roky 50-te. Vznikla Európska únia, ktorá mala priniesť prosperitu Európe, mala pozdvihnúť „zaostalejšie“ východné krajiny na úroveň západu. Máte ten dojem, že to tak je? Nie je únia len a len o vytvorení bezprecedentného vplyvu západu nad východom? Z EU sa na nás valí množstvo nelogických nariadení a opatrení. Všetko, čo bolo na východe dobré, úplne všetko zlikvidovali. Začali fabrikami, pokračovali poľnohospodárstvom, vytvorili z nás závislú lacnú pracovnú silu a samozrejme neobmedzeného konzumenta. Dnes sme v období, keď začala aj likvidácia našich tradícií a samotného kresťanstva. Tento rok sme nemali Veľkú noc. Chcú nám vziať Dušičky, a už dnes sa hovorí o tom, že tieto Vianoce budú iné, ako doposiaľ. Veď štatistiky niekým vytvárané to presne naznačujú!? Kresťanstvo ako také asi v Európe zažíva fázu smrti. Žiaľ, aj Vatikán v tom asistuje, a pre zachovanie kresťanstva nerobia vôbec nič.

Európa zažíva zvláštne obdobie. Ak si pozrieme ktorúkoľvek Európsku krajinu, snáď každú riadia „zvláštni“ ľudia. Celkovo ak si pozrieme kvalitu politikov, tak slovo KVALITA je pre nich neznámi pojem. Ľuďmi volení politici, ktorí nezastupujú ľudí. A tu sa vrátim k zdravému sedliackemu rozumu – ľudia sú tak oblbnutí, že už ani to nevidia, že politici nekonajú v ich prospech, ale konajú vyslovene proti záujmom spoločnosti. Už nie volení politici, ale nimi dosadzovaní úradníci riadia Slovensko, a celú EÚ. ÚRADNÍCI, ktorých nikto z nás nevolil, vytvárajú choroboplodné nariadenia a príkazy. Napríklad o tom, že SME POVINNÝ prijímať migrantov, lebo ak nie, uvalia na nás sankcie. S viacerými ľuďmi som sa rozprával na túto tému, ale prevláda názor: pomôžme im v ich rodných krajinách, neťahajme si cudzie problémy domov, veď naše domáce problémy si nevieme vyriešiť. Tento a ani iné argumenty zdravého sedliackeho rozumu však „zapredaných“ euroúradníkov nezaujímajú. Plnia úlohy, ktoré dostávajú. Od koho? To žiaľ nevieme, a možno sa ani nedozvieme. Sú to však príkazy choré a zvrhlé. Migrantstvo, arabizácia Europy, likvidácia kresťanstva a vlastne likvidácia podstaty Európskej civilizácie je v plnom prúde.

Sociálne inžinierstvo je na vrchole, umelá inteligencia spracuje BIG DATA pre bohatých tak, že vždy vedia, čo musia urobiť, aby masy udržali na uzde. A ak masy začnú rebelovať, a celosvetovo poznanie bežných ľudí dosiahne úroveň, ktorá ohrozí bohatých, niečo si vymyslia.

To čo sa dnes deje, je jedným z týchto chorých výplodov. Vedci doposiaľ identifikovali viac ako 100 000 koronovírusov, z ktorých množstvo je súčasťou ľudského organizmu. Vo vedeckých publikáciách sa o koronavíruse hovorí od 60. rokov minulého storočia. Vôbec nepopieram existenciu týchto vírov, a nepopieram ani to, že sú nebezpečné. Hystéria, ktorú však politici vytvorili okolo tejto akože pandémie je obludná. Opatrenia, porušujúce základné ľudské práva, porušujúce Ústavu, tvorené nikým nevolenými ÚRADNÍKMI, za ktorých sa schovávajú politici „neodborníci“, sú na dennom poriadku. A ľud, starajúci sa o svoje blaho, veď pre mnohých je najdôležitejšie dnes si poriadne užiť, hoc zajtra príde potopa, stráca základný inštinkt, akým je pud sebazáchovy. Ľudia bojujúci v 89-tom za svoju slobodu sú ochotný sa zrazu v mene niečoho vzdať sa svojej slobody. Zrazu im nevadí, že nemôžu cestovať do zahraničia. Veď máme naše krásne Slovensko. A potom im už nevadí ani to, že nemôžu slobodne cestovať po Slovensku. A potom im zrazu nevadí, že nemôžu ani na hroby svojich blízkych. A potom im nevadí, že nebudú ani tradičné Vianoce, že musia mať náhubky, ktorých nosenie je opäť nelogické, a zdravý sedliacky rozum to nevie vysvetliť. Našťastie, toto je len malá časť spoločnosti, ako to dokazuje aj účasť ľudí na dnešnom proteste.

A by som svoju príbeh dokončil, dávam myšlienku na zamyslenie:

Čo budete robiť, ak Vám nariadia, že do svojho bytu musíte prijať POVINNE jednu rodinu migrantov!

Viem že väčšina z Vás si povie, toto sa nemôže stať! Toto si nikto nemôže dovoliť! Tak si teda pozrime históriu. Hitler sa dostal k moci tak, že ho ľud zvolil. Ten ľud, ktorý bol potom týmto diktátorom, jedným z najhorších v histórii ľudstva, označovaný šesťcípimy hviezdami. O necelých 15 rokov na to prišla éra boľševika. Ani môj dedo nikdy neveril, že mu pôdu, ktorú krvopotne získali jeho predkovia a aj on, mu raz zoštátnia. V 60-tych rokoch však bolo zoštátňovanie úplne bežná vec. Mal si, už nemáš. Preto Vám nabádam k maximálnej pozornosti! Dnes asi nikto neverí, že sa môže stať, že k Vám nasťahujú migrantov. Na Vašej viere však nezáleží. Sledujúc vývoj, sledujúc ignorovanie a vedomé porušovanie zákonov, sledujúc nekompetentnosť volených poslancov (a to platí aj na úrovni obcí a miest), dnes prorokujem: stojíme na prahu doby, ktorá vie vyplodiť aj takéto nezákonné nariadenie. Dnešné správy o plošnom testovaní všetkých sú toho jasným dôkazom. Urobia, čo len chcú!

Želám Vám všetkým, aby ste objavili ten zdravý sedliacky rozum, želám Vám pevné zdravie, želám Vám, aby ste mali v živote čo najmenej potreby riešiť niečo so štátnymi inštitúciami, so súdmi, políciou či prokuratúrou.

PS:

Ústava SR, Čl. 2

Ods. (1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.

Ods. (2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

Ods. (3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

Ústava SR, Čl. 12, ods. (1)

Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.

Čl.3 Strasburského dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd z 3. septembra 1953, platný dodnes:

Zákaz mučenia: Nikoho nemožno mučiť alebo podrobovať neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu.

Čl.10 Strasburského dohovoru:

Sloboda prejavu

  1. Každý má právo na slobodu prejavu. Toto právo zahŕňa slobodu zastávať názory a prijímať a rozširovať informácie alebo myšlienky bez zasahovania štátnych orgánov a bez ohľadu na hranice. Tento článok nebráni štátom, aby vyžadovali udeľovanie povolení rozhlasovým, televíznym alebo filmovým spoločnostiam.

 

Sme na ceste do pekla?

06.04.2024

Nie, nie sme! Ja si myslím, že nie sme na ceste do pekla. Vidím to tak, že Európsku úniu donútilo USA a Anglicko prejsť otvorenou bránou do pekla. Teda my v tom pekle už sme. Brusel, ktorý v tom aktívne asistoval za účasti mnohých národných politikov sa však teší a presviedčajú nás o tom, ako je tu dobre, veď je príjemne teplo. Už cítiť zápach síry, a my už len [...]

Človek, čo si to spravil!

20.12.2023

V apríli 2020 som publikoval niekoľko myšlienok. S odstupom času, s blížiacim sa najväčším sviatkom, myšlienky sú stále aktuálne. Veľký Muhammad Ali povedal: „Boha nezaujíma nakoľko si bohatý. Zaujíma ho, koľkým ľuďom si nezištne pomohol.“ Spomalil som, takmer som zastavil. Zrazu premýšľam nad mnohými vecami, samozrejme aj nad zmyslom života, nad tým, čo tu [...]

Kto mieša karty, a kto ich rozdáva

18.12.2023

Nestačím sa čudovať, ako dokázala západná propagandistická mašinéria zblbnúť národ. Rozmýšľanie ľudí je nepochopiteľné, neľudské, a čudné. Dvojaký meter sa stal tak prirodzený, ako to, že dýchame vzduch. Pozrime sa trocha do budúcnosti, na míľniky, ktoré si mnohí pamätajú. Rok 1988-89. Nežná revolúcia. Prebehlo vyšetrovanie udalostí „sametovej [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

dartkn

Hľadanie pravdy je náročné. Ale oplatí sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 76090x
Priemerná čítanosť článkov: 3170x

Autor blogu

Kategórie