Založ si blog

Vracajú sa 50-te roky? Nezákonná domová prehliadka alebo politická objednávka?

Domová prehliadka je druhý najvážnejší zásah do práv jedinca spoločnosti. Ak sa môže stať, že sa vykoná na základe vykonštruovaných skutočností, je to faktické pošliapanie princípov DEMOKRACIE.

Chcel by som sa s Vami podeliť o moju skúsenosť. Píše sa síce rok 2015, ale od jedného februárového utorka mám dojem, že je rok 1950. Začiatok dňa: 6:00 hod.. Niekto nepríjemne zvoní. Rozospatý v slipoch a tričku otváram dvere. Nepozerám sa cez kukátko, veď ako človek ktorý sa celý život snaží dodržiavať a ctiť zákony nevidím príčinu. Do bytu sa mi nahrnie tlupa chlapov, prvý mi strčí pred tvár nejaký papier a hlasno (možno aby aj susedia počuli) zvolá: polícia, domová prehliadka. Ešte nie celkom prebratý nechápem, o čo ide. Že by si pomýlili poschodie, alebo ulicu? Už aj o takom som čítal. Na otázku o čo ide dostávam strohú odpoveď: čítajte, tam to máte. Tak teda čítam (naučený že spravidla je dobré, ak človek robí to čo mu policajt nakáže!). Citujem: „.. je dôvodné podozrenie, že sa tam (v byte) nachádzajú veci, ktorými je páchaná trestná činnosť alebo veci, ktoré majú súvis s vyšetrovanou trestnou vecou … … ktoré vyjadrujú a propagujú národnostnú, etnickú a rasovú neznášanlivosť ….“ Konkrétne: hľadajú sa extrémistické materiály, ktoré vytvára a rozširuje obyvateľ môjho bytu.

Moja prvá otázka je, či sa jedná o žart alebo nejaký špatný vtip. Som vyzvaný, aby som vydal veci pochádzajúce z trestnej činnosti – s „poľutovaním“ konštatujem že nemám čo! Policajti sa vrhajú do kútov bytu a všetko preňútajú. Listujú v knihách, skúmajú kazety, CD-čka, šuflíky s kadečím, prehrabávajú sa v prádle a šatách, pozerajú do pohárov. A je tu prvý úspech – DVD film Adolf Hitler – životopis. Originál DVD, na ktorom sa nachádza grafika Hitlera. Po krátkej diskusii sa DVD vracia na pôvodné miesto. Hrabanie sa v osobných veciach horlivo pokračuje. Nasleduje obrovský úspech pracovníkov kriminálnej polície krajského riaditeľstva v Nitre – v jednej izbe našli jednu vínovú fľašu s obrázkom Hitlera, kúpenú v obchode v Taliansku počas dovolenky ako rarita a fľašu od piva tiež s obrázkom Hitlera z tej istej predajne. Aj na internete si môžete zakúpiť víno či pivo zo zbierky, ktorá obsahuje viacero fliaš s podobizňami diktátorov – Mussoliniho, Stalina, Hitlera, … Technik s iskričkou v oku ukladá čísla pred fľaše a fotí ich. A hneď sa dostávajú na zoznam zadržaných vecí. Potom prichádza ďalší obrovský triumf: predmet čiernej farby trubkového tvaru – podľa policajtov atrapa ručného granátu zo 70-tych rokov (na nete ich môžete kúpiť za pár eur). Myslel som si že sa jedná o kasičku na mince, policajt s ním aj pohrkal a aj v ňom niečo hrkotalo. Taká odvaha – ak predpokladali že sa jedná o ostrý granát prečo nevolali pyrotechnika a ak s ním manipulovali asi im bolo jasné že je to atrapa (ale potom prečo ho zadržali???). Opäť čísielko, fotografia a zápis na zoznam zadržaných vecí. Nasleduje malé množstvo doma rezaného tabaku a tri semiačka (môj otec je zberateľ rastlín a stromov a priniesol som mu semiačka z kvetov a stromov z Egypta, Chorvátska alebo Čiernej Hory). Opäť číslo, fotka a zápis. Veci putujú do igelitky, ktorú vytiahol niektorí z policajtov z vačku, len tak pohodené, že vraj idú na expertízu (tie americké filmy sú buď rozprávka alebo naša polícia zbiera dôkazy ako nákup v Tescu). Začínam chápať, prečo sa vážna trestná činnosť nedá nikdy vyšetriť – ak expertíznych technikov zasypú takýmito vážnymi vecami ako fľaša od vína s obrázkom Adolfa alebo atrapu granátu, na vážne veci už čas nezostane. Ako lovec ktorý ulovil cennú trofej odchádza polícia preč a ja zostávam v nemom úžase v tichom byte.

Je utorok, 10. februára 2015, o 8:00 už som v práci.

Pokračovanie v ďalšom blogu. Tu sa dozviete politické pozadie tejto domovej prehliadky.

Príkaz na domovú prehliadku v prílohe.

Trocha práva týkajúceho sa témy tu:

http://www.pravnelisty.sk/clanky/a239-domova-prehliadka-a-moznosti-zaistenia-veci-ktore-neboli-vymedzene-v-prikaze-na-domovu-prehliadk u/

Sme na ceste do pekla?

06.04.2024

Nie, nie sme! Ja si myslím, že nie sme na ceste do pekla. Vidím to tak, že Európsku úniu donútilo USA a Anglicko prejsť otvorenou bránou do pekla. Teda my v tom pekle už sme. Brusel, ktorý v tom aktívne asistoval za účasti mnohých národných politikov sa však teší a presviedčajú nás o tom, ako je tu dobre, veď je príjemne teplo. Už cítiť zápach síry, a my už len [...]

Človek, čo si to spravil!

20.12.2023

V apríli 2020 som publikoval niekoľko myšlienok. S odstupom času, s blížiacim sa najväčším sviatkom, myšlienky sú stále aktuálne. Veľký Muhammad Ali povedal: „Boha nezaujíma nakoľko si bohatý. Zaujíma ho, koľkým ľuďom si nezištne pomohol.“ Spomalil som, takmer som zastavil. Zrazu premýšľam nad mnohými vecami, samozrejme aj nad zmyslom života, nad tým, čo tu [...]

Kto mieša karty, a kto ich rozdáva

18.12.2023

Nestačím sa čudovať, ako dokázala západná propagandistická mašinéria zblbnúť národ. Rozmýšľanie ľudí je nepochopiteľné, neľudské, a čudné. Dvojaký meter sa stal tak prirodzený, ako to, že dýchame vzduch. Pozrime sa trocha do budúcnosti, na míľniky, ktoré si mnohí pamätajú. Rok 1988-89. Nežná revolúcia. Prebehlo vyšetrovanie udalostí „sametovej [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

dartkn

Hľadanie pravdy je náročné. Ale oplatí sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 76144x
Priemerná čítanosť článkov: 3173x

Autor blogu

Kategórie