Založ si blog

Opäť je svet na pokraji svetovej vojny – tej poslednej Veľkej vojny?

Ako osoba čo si pamätá toho viac, spomínam si na začiatok 70-tych rokov, keď svet žil dobu studenej vojny. Tej studenej vojny, ktorá prebiehala medzi západným a východným svetom. Medzi kapitalizmom a socializmom. Pamätám sa, ako sme sa s obavou pozerali k nebu, na ktorom sa kedy-tedy objavilo nejaké lietadlo. Lietadlá tých čias boli pomerne hlučné, nebolo ich veľa, preto sme o každom prelete vedeli. A ja som sa skutočne bál. Veď v tom čase boli televízne noviny plné správ o tom, ako východný aj západný blok zbrojí, ako sa vyrábajú atómové bomby, ako ich umiestňujú na jednej aj druhej strane.

V škole sme z času na čas mali cvičenie, čo robiť v prípade jadrového útoku. Nerobili to preto, aby nás strašili (ako sa to robí dnes), ale preto, aby obyvateľstvo bolo pripravené. Napriek tomu tieto cvičenia môj strach ešte umocnili. Nakoniec však prišli na jednej aj druhej strane na to, že jadrový konflikt by znamenal koniec pre obe strany, a preto boli podpísané zmluvy SALT1 a SALT2 o obmedzení strategických a jadrových zbraní. Zdalo sa, že ľudstvo prišlo k rozumu a problém, že sa samo zlikviduje, bol zažehnaný.

Po vlne prevratov v štátoch socialistického bloku na konci 80-tych rokov došlo k jeho rozpadu. Oslabené štáty východnej Európy boli následne ukoristené západom. Zlikvidované bolo socialistické hospodárstvo a rozkradnutý bol kompletný majetok štátov.

Podstatné je však to, že pre západ zanikol rival, ktorý ho vojensky ohrozuje. Vojenské zoskupenie Varšavská zmluva zanikla, vojenské zoskupenie NATO napriek tomu, že nemalo už reálneho nepriateľa, začalo naberať nových členov. A začala výstavba nových a nových vojenských základní. Ako však dnes vidíme, nie sú to základne NATO, ale sú to základne USA!

A napriek tomu, že ideologický a vojenský nepriateľ zanikol, zbrojenie na strane západu pokračovalo. Západ nehľadal hospodárskych partnerov, ale hľadal štáty, ktoré je možné VYKRADNÚŤ! Armáda, ktorá sa budovala vlastne neslúžila na ich obranu, ale na porazenie štátov, ktoré bolo potrebné ovládnuť. Aby všetko fungovalo, vytvárali sa falošné informácie. 30 rokov besnenia USA prinieslo približne 20 miliónov zavraždených civilistov, zvrhnutie množstva vlád, zabitie množstva politikov, ktorí neboli ochotní podriadiť sa násilnej politike USA. Či Anglicka, alebo Francúzska, …

Dnes sa svet dostal do finále. Západ sa rozhodol, že si ukradne to, po čom roky túžil – územie a bohatstvo Ruska. Napriek tomu, že plánovanie bolo dlhodobé a dôkladné, cesta vedúca k tomuto finále je vydláždená množstvom mŕtvych. Do ozubených koliesok sa však dostali nie len zrnká prachu, ale aj veľké balvany aj napriek tomu, že médiá sa s plným nasadením starali o mazanie.

Pre mňa je jasným signálom toho, že západ to s krajinami socialistického bloku nikdy nemyslel seriózne, to čo sa dnes deje. Západu nikdy nešlo o to, aby boli krajiny socialistického bloku slobodné, aby sa vytvorilo jedno spoločenstvo, v ktorom všetci prosperujú rovnako – ako to vždy tvrdili. Západ si otvoril trh s kvalitnou ale lacnou pracovnou silou, odsávanie mozgov je samozrejmosťou (čo vedie k ďalšiemu chudobneniu východného bloku), otvoril si obrovský trh na vývoz vlastného druhotriedneho tovaru, vytvoril si trh na ktorom bohatol. A v tom bohatnutí asistovali aj zapredaní politici, resp. politici, ktorých si západ sám vychoval. Dokazuje to aj skutočnosť, že nikto sa nesnaží s Ruskom spolupracovať, teda aspoň navonok. Veď asi každému je jasné, že sankcie nie sú na to, aby sa plnili, ale na to, aby bolo možné navodiť dojem, že MUSÍME ZDRAŽOVAŤ, a obchody so sankcionovanou krajinou frčia lepšie, ako doposiaľ. Dokazuje to aj skutočnosť, že západ tlačí Európu k otvorenému konfliktu s Ruskom, ktorý skončí zákonite jadrovou vojnou. Poslednou Veľkou vojnou!

Zem pamätá množstvo civilizácií, ktoré zanikli. Niektoré tak, že dnes sa len dohadujeme, že také civilizácie vôbec boli. Otázka dnes je, či aj súčasná civilizácia sa medzi ne zaradí.

Sme na ceste do pekla?

06.04.2024

Nie, nie sme! Ja si myslím, že nie sme na ceste do pekla. Vidím to tak, že Európsku úniu donútilo USA a Anglicko prejsť otvorenou bránou do pekla. Teda my v tom pekle už sme. Brusel, ktorý v tom aktívne asistoval za účasti mnohých národných politikov sa však teší a presviedčajú nás o tom, ako je tu dobre, veď je príjemne teplo. Už cítiť zápach síry, a my už len [...]

Človek, čo si to spravil!

20.12.2023

V apríli 2020 som publikoval niekoľko myšlienok. S odstupom času, s blížiacim sa najväčším sviatkom, myšlienky sú stále aktuálne. Veľký Muhammad Ali povedal: „Boha nezaujíma nakoľko si bohatý. Zaujíma ho, koľkým ľuďom si nezištne pomohol.“ Spomalil som, takmer som zastavil. Zrazu premýšľam nad mnohými vecami, samozrejme aj nad zmyslom života, nad tým, čo tu [...]

Kto mieša karty, a kto ich rozdáva

18.12.2023

Nestačím sa čudovať, ako dokázala západná propagandistická mašinéria zblbnúť národ. Rozmýšľanie ľudí je nepochopiteľné, neľudské, a čudné. Dvojaký meter sa stal tak prirodzený, ako to, že dýchame vzduch. Pozrime sa trocha do budúcnosti, na míľniky, ktoré si mnohí pamätajú. Rok 1988-89. Nežná revolúcia. Prebehlo vyšetrovanie udalostí „sametovej [...]

Bezdomovec v Nemecku

Bezdomovec v Holandsku vrátil 2000 eur, ktoré našiel vo vlaku

25.06.2024 07:43

Informovala o tom miestna polícia a dodala, že nálezca za jeho občiansku uvedomelosť odmenila.

Assange

Hotovo po dlhých 12 rokoch. Assange prizná vinu a môže sa vrátiť domov

25.06.2024 06:57

Prokuratúra nebude požadovať pre Assange nový trest a postačí jej päť rokov, ktoré strávil v cele v Británii.

vojna na Ukrajine, Donecká oblasť

ONLINE: USA majú recept na víťazstvo Ukrajiny. Hovoria o troch krokoch

25.06.2024 06:25, aktualizované: 07:16

Definíciou úspechu Ukrajiny podľa Washingtonu je, aby nakoniec mohla kontrolovať celé svoje medzinárodne uznané územie.

Grécko Počasie Horúčavy

Gréci budú od júla dlhšie pracovať. Až šesť dní do týždňa

25.06.2024 06:00

V Grécku začne platiť zákon, ktorý zamestnávateľom umožní, aby pracovníkom nariadili odrobiť aj šiesty deň v týždni.

dartkn

Hľadanie pravdy je náročné. Ale oplatí sa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 80365x
Priemerná čítanosť článkov: 3215x

Autor blogu

Kategórie